Управителният съвет на Twitter се съгласи с предложението за поглъщане на стойност

...
Управителният съвет на Twitter се съгласи с предложението за поглъщане на стойност
Коментари Харесай

Тwitter вече е собственост на Мъск срещу 44 млрд. долара

Управителният съвет на Twitter се съгласи с предложението за усвояване на стойност 44 милиарда $ (34,5 милиарда паунда) от милиардера Илон Мъск.

Милиардерът, който направи шокиращата оферта преди по-малко от две седмици, съобщи, че Twitter има " голям капацитет ", който той ще разгърне.

Така се завърши процеса, който започна преди по-малко от месец.

Илон Мъск също по този начин прикани за редица промени - от облекчение на рестриктивните мерки върху наличието до унищожаване на подправените сметки, отбелязва Би Би Си.

Според списание Forbes Илон Мъск е най-богатият човек в света, като чистото му положение се прави оценка на 273,6 милиарда $, което се дължи най-много на дяловото му присъединяване в ръководената от него компания за произвеждане на електрически автомобили Tesla. Той управлява и аерокосмическата компания SpaceX.

" Свободата на словото е в основата на функциониращата народна власт, а Twitter е цифровият градски площад, където се разискват жизненоважни за бъдещето на човечеството въпроси ", съобщи Илон Мъск в изказване, с което разгласи договорката.

" Искам също по този начин да направя Twitter по-добър от всеки път, като модернизирам продукта с нови функционалности, направя логаритмите с отворен код, с цел да увелича доверието, победя спам ботовете и удостоверя всички хора ", добави предприемачът.

" Twitter има голям капацитет - чакам с неспокойствие да работя с компанията и общността от консуматори, за да го отключим. "

Брет Тейлър, ръководител на управителния съвет на Twitter, съобщи, че той е провел " повсеместен развой " за оценка на предложенията на Мъск за компанията.

" Предложената транзакция ще обезпечи забележителна парична награда и ние имаме вяра, че това е най-добрият път напред за акционерите на Twitter ", сподели Брет Тейлър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР